Contract

Contract

Je hebt twee soorten contracten: tijdelijke en vaste contracten. Een tijdelijk contract is voor een bepaalde tijd, dit kan bijvoorbeeld een paar maanden of een jaar zijn. Werknemers en werkgevers kunnen een tijdelijk contract vaak niet ontbinden. Een vast contract is voor onbepaalde tijd, deze loop door tot dat de werknemer of werkgever het beëindigd.

Een tijdelijk contract verloopt automatisch. Soms is de precieze datum niet bekend maar eindigt het contract als bijvoorbeeld een project afloopt. In dit contract staat dat je bent aangenomen voor de duur van de werkzaamheden, dit verloopt automatisch als de werkzaamheden klaar zijn. Zowel werknemers als werkgevers kunnen dit contract niet zomaar eerder beëindigen, alleen als hier van te voren afspraken over zijn gemaakt. Een vast contract loopt af als de werknemers ontslag neemt of de werkgever het contract beëindigt. Een werkgever moet zich hierbij wel aan de regels rond ontslag houden.

Werknemers met een tijdelijk contract hebben recht op precies de zelfde arbeidsvoorwaarden als vaste medewerkers. Werkgevers moeten hun werknemers met een tijdelijk contract op de hoogte houden van vacatures, voor uitzendkrachten geldt dit niet.

 

 

 

Scroll naar boven