5000 euro boete geëist tegen Wilders

Op 19 maart 2014, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, vroeg Wilders zijn aanhangers in een Haags café of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek begon volop ‘minder’ te roepen. Wilders antwoordde: ”Nou dan gaan we dat regelen”. Volgens het Openbaar Ministerie was dat een belediging van een groep mensen op grond van ras. Door deze uitspraak kwamen er ruim 6400 aangiften binnen vanuit het hele land. ”Politici mogen ver gaan in hun uitspraken, maar er moet een grens zijn” aldus het Openbaar Ministerie.

Tijdens de zesde dag van het proces is bekendgemaakt dat de PVV-leider een boete van 5000 euro moet betalen voor het beledigen van Marokkanen en het aanzetten tot discriminatie en haat. Volgens het Openbaar Ministerie is een hoge geldboete nodig ”om recht te doen aan het vooropgezette plan van maximaal bereik” door Geert Wilders. De advocaat van Wilders en Wilders zelf waren niet aanwezig tijdens het proces. Wilders heeft zijn uitspraak nog geprobeerd te nuanceren. Wilders zei dat hij criminele Marokkanen had bedoeld met zijn uitspraken.

Wilders reageerde op Twitter: ”Een strafeis voor het stellen van een vraag over een van de grootste problemen van Nederland. Waanzin. Ik zal me er helemaal niets van aantrekken”.

Scroll naar boven